Skip to main content
Vesti

Uspešno završen prvi modularni program stručnog usavršavanja medijatora

By 17.12.2020.No Comments

Tokom novembra i decembra 2020. godine , ADR Partners u saradnji sa JAMS International i uz podršku Nacionalnog udruženja medijatora Srbije (NUMS), organizovali su prvi  akreditovani onlajn program stručnog usavršavanja medijatora u 5 individualnih modula od po dva sata.

Kroz seriju interaktivnih predavanja, preko 50 učesnika imalo je priliku da se upozna i unapredi  veštine medijatora u rešavanju kompleksnih sporova kao i da se upoznaju sa drugim tehnikma prevencije i rešavanja sporova (partnering, facilitacija, med-arb, arbitraža), razviju veštine pregovaranja i konstruktivne komunikacije u upravljanju sukobima uključujuči i napredne tehnike prevazilaženja zastoja i blokada u pregovorima, razumevanje značaja izvinjenja u rešavanju sukoba, napredne tehnike fasilitacije izvinjenje u toku medijacije, tehnike efikasne saradnje sa punomoćnicima u cilju uspostavljanja što efikasnijeg procesa medijacije i vansudskog rešavanja sporova kao i da ovladaju tehnikama neophodnim za sprovođenje “online” medijacije u uslovima fizičkog distanciranja.

Tokom obuke predstavljeni su i analizirani primeri iz prakse medijatora u Srbiji, regionu,  Velikoj Britaniji i SAD, kao i najvažniji izvori i resursi iz međunarodne medijacijske prakse. Preko 50 učesnika imalo je priliku da sluša eminentne medijatore iz SAD-a, Italije i Hrvatske, i unapredi svoje medijacijske veštine, kao i da dobije dodatne sate stručnog usavršavanja, koji su im neophodni za obnovu licenci.

Svim učesnicima obuke omogućen je pristup E-learning platformi, jednistvenom onlajn trening programu, koju su razvili Partneri Srbija za potrebe polaznika svojih obuka. Na kraju obuke dodeljena su uverenja o završenom programu stručnog usavršavanja medijatora, neophodnih za produženje dozvole za posredovanje, u skladu sa Pravilnikom o postupku izdavanja, obnavljanja, i oduzimanja dozvole za Posredovanje (Sl.gl.RS 146/2014).

Svojim komentarima iskazanim u anonimnoj evaluaciji, polaznici obuke istakli su zadovoljstvo kvalitetom i sadržajem obuke i dali najviše ocene.

Ovogodišnji modularni program stručnog usavršavanja medijatora je uspešno završen, nastavljamo sa radom i iduće godine. Za više informacija pratite sajt www.adrpartners.rs