Skip to main content
Vesti

Održan akreditovani onlajn trening za medijatore

By 19.11.2021.No Comments

Partneri Srbija, u saradnji sa ADR Partners d.o.o., održali su akreditovani onlajn trening Specijalizovana obuka za posrednike – medijatore iz oblasti zlostavljanja na radu (Mobing). Obuka je održana putem Zoom internet platforme, u periodu od 16. do 18. novembra 2021. godine.

 

Na ovoj obuci, 12 medijatora steklo je znanja i veštine potrebne za primenu medijacije u sporovima u oblasti zlostavljanja na radu, a naročito osposobljavanje za razumevanje i primenu relevantnih normi  Zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu i  Pravilnika o zlostavljanju na radu, kao i definisanju i prepoznavanju manifestacija i posledica mobinga.

 

Pohađanjem ove obuke, učenici su stekli uverenje o završenih 12 sati stručnog usavršavanja, neophodnih za produženje dozvole za posredovanje.

 

Predavači na obuci bili su dr Vera Despotović, medijatorka, porodična psihoterapeutkinja, profesorka  na Fakultetu za medije i komunikacij, i Blažo Nedić, advokat, međunarodni medijator i konsultant, sertifikovan od strane International Mediation Institute (IMI), regionalni medijator na listi Svetske banke i Ujedinjenih nacija.