Vesti

Specijalizovani “online” trening medijatora za privredne sporove

By 17/03/2021 18 марта, 2021 No Comments

ADR Partners u saradnji sa JAMS International, organizuje akreditovani specijalizovani trening za  posrednike – medijatore u oblasti privrednih sporova. Program treninga posebno je prilagođen sprovođenju putem interneta korišćenjem aplikacije Zoom. Radi najoptimalnijeg prilagođavanja metodologije predavanja potrebama polaznika obuke, ovaj trening se sprovodi tokom pet (5) dana, od 12.04.2021. do 16.04.2021. u periodu od 18-20 časova.

Cilj obuke: Sticanje specijalizovanih znanja i veština za medijatore – posrednike u rešavanju privrednih sporova, a naročito razvijanje veština za rešavanje kompleksnih privrednih sporova, uključujući i oblast građevinskih  sporova, kao i različite oblike vansudskog rešavanja sporova u privredi, uključujući korišćenje medijacije pre i u toku arbitražnog postupka, kao i medijaciju u rešavanju međunarodnih trgovinskih sporova

Pohađanjem ove obuke, licencirani medijatori stiču uverenje o završenih 10 sati stručnog usavršavanja, neophodnih za produženje dozvole za posredovanje.

Obuka je namenjena medijatorima koji su završili osnovnu obuku za posrednike, kao i advokatima, pravnicima, menadžerima, i drugim zaposlenim u privrednim društvima, javnim preduzećima, institucijama, te javnom i nevladinom sektoru, punomoćnicima i pravnim konsultantima, kao i svima koji su u okviru svojih radnih aktivnosti uključeni u prevenciju i rešavanje sporova u privredi.

ADR Partners d.o.o. je prvo privredno društvo u Srbiji registrovano za medijaciju i vansudsko rešavanje sporova. Ova obuka sprovodi se u saradnji i po metodologiji JAMS International, najveće organizacije za pružanje usluga medijacije i arbitraže u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa preko 300 prestižnih medijatora i arbitara, JAMS International je specijalizovan za rešavanje kompleksnih privrednih, imovinskih i drugih sporova u skladu sa najvećim profesionalnim standardima u ovoj oblasti. Obuka uključuje brojne primere i simulacije iz prakse JAMS-a.

PREDAVAČI:

  • Blažo Nedić, advokat, IMI sertifikovan medijator, regionalni medijator Svetske banke, sertifikovan od strane JAMS International, LLM in Dispute Resolution, Pepperdine University School of
  • Srđan Topalović, ing. grad, spec. inz.zas.ziv. sred, medijator, FIDIC adjudicator, konsultant na projektima EU, EIB, KfW.

i

  • GOSTUJUĆI PREDAVAČI iz oblasti privrednog prava.

Nakon prijavljivanja, svi polaznici dobiće instrukcije za instaliranje Zoom aplikacije, koje je besplatno, kao i sve informacije i podršku neophodne za pohađanje obuke putem interneta. Za učešće na obuci, svakom polazniku je neophodan računar/tablet sa integrisanim ili eksternim mikrofonom i kamerom (moguće je koristiti i tablet ili mobilni telefon, iako se preporučuje računar sa tastaturom), kao i stabilna internet konekcija.

U nedelji koja prethodi obuke, svi registrovani učesnici dobiće poziv za „online“ sesiju od 60 minuta na kojoj će im biti pružena podrška za besplatnu instalaciju Zoom aplikacije, i  dati saveti za korišćenje ove aplikacije u pohađanju obuke. Ova sesija je dobrovoljna i besplatna i nije uslov za pohađanje obuke, iako se preporučuje, naročito učesnicima koji nisu imali prethodnog iskustva sa ovom aplikacijom ili sa obukama putem interneta.

Kotizacija za obuku iznosi 11.950 dinara, i obuhvata predavanja, sve materijale i prezentacije u elektronskoj formi, priručnik za stručno usavešavanje mediajtora,  radni materijal i dodatnu literaturu, pristup interaktivnoj E-learning platformi, kao i Uverenje o  završenoj  specijalizovanoj obuci.

Za redovne članove Nacionalnog udruženja medijatora Srbije kotizacija iznosi 8.950 din. 

Plaćanje se može izvršiti u 2 jednake  rate  –  prva rata se uplaćuje prilikom prijavljivanja na obuku, i predstavlja potvrdu rezervacije i odustanicu, dok se druga rata može uplatiti najkasnije do početka obuke.

Broj mesta je ograničen, te Vas  molimo da svoje učešće potvrdite u najkraćem roku. Nakon prijavljivanja dobićete informaciju o uplati kotizacije, kao i sve ostale detalje u vezi sa obukom.

Prijavljivanje se vrši  putem linka u nastavku  https://adrpartners.rs/prijavni-formular-za-obuke/ , ili popunjavanjem  Prijavni-formular u prilogu slanjem na e-mail adresu info@adrpartners.rs