Vesti

Pitajte medijatora – besplatne online konsultacije – utorak 23, februar 2021. 17:30-18:30

By 19/02/2021 No Comments

Medijacija i obuka za medijatore

Počev od 70-tih godina prošlog veka svedoci smo značajnog povećanja primene vansudskih, alternativnih načina rešavanja sporova. U SAD više od 95% sporova rešava se van suda. Od Amerike, preko Evrope, a poslednjih godina i u našem okruženju, medijacija sve više dobija na popularnosti, jer je karakterišu brzina, efikasnost, smanjeni troškovi i poverljivost. Medijacija je način da se sporovi reše vansudskim putem na jednostavniji, brži, jeftiniji i često humaniji način, na obostrano zadovoljstvo strana u sukobu, uz očuvanje reputacije i unapređenje poslovnih odnosa.

Priliku da više saznate o ovoj temi imaćete na besplatnim online konsultacijma u utorak, 23.02.2021. od 17.30 – 18:30, putem ZOOM video platforme.

Na sva Vaša pitanja odgovaraće Blažo Nedić, advokat, međunarodno akreditovani medijator, trener i konsultant za medijaciju i ADR sa preko 25 godina iskustva u Srbiji, Evropi i SAD.

Blažo je regionalni medijator Svetske banke i medijator UN-a za Srbiju. Član je International Bar Association (IBA) i potpredsednik IBA Sekcije za medijaciju. Kao medijator, sertifikovan je od strane International Mediation Institut-a (IMI), ABA Dispute Resolution Section, ADR Group (UK), ADR Center (Rome) i JAMS International (SAD).  Član je IMI Komisije za evaluaciju programa obuka za medijatore. U Srbiji je licenciran kao medijator i akreditovan kao trener za sprovođenje osnovne i specijalizovane obuke medijatora od strane Ministarstva pravde Republike Srbije. Nalazi se na listi medijatora Privredne komore Srbije i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti. Kao medijator postupao je u nekoliko stotina privrednih, imovinskih, radnopravnih i sporova u oblasti diskriminacije, uključujući i 40 predmeta pred Los Angeles Superior Court, u Kaliforniji, SAD. 2018. godine bio je angažovan od strane pravnog tima General Electric korporacije u rešavanju četiri kompleksna međunarodna privredna spora putem pregovaranja, medijacije i arbitraže. Trenutno je angažovan kao Key Expert za medijaciju i ADR na projektu EU za Srbiju – Podrška Vrhovnom kasacionom sudu. Završio je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, postdiplomske studije iz oblasti međunarodnog privrednog prava u Londonu, i ima Master (LLM in Dispute Resolution) diplomu sa Pepperdine Univerziteta u Kaliforniji.

Online konsultacije pokriće sledeća pitanja:

  • “Šta je medijacija i alternativno rešavanje sporova” – najčešća pitanja o medijaciji kao najefikasnijem vansudskom načinu rešavanja sporova
  • “Akreditovana Osnovna obuka za medijatore” – sva pitanja u vezi sa obukom za medijatore, sticanjem licence i upisom u Registar posrednika Ministarstva pravde.

Konsultacije su otvorene za sve učesnike, a registracija je vrlo jednostavna. Uključite se i pitajte medijatora sve što Vas zanima.

ZOOM link: https://us02web.zoom.us/j/85983101045

Meeting ID: 859 8310 1045

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da saznate više o medijaciji.

Očekujemo Vas!