Vesti

Osnovna „online“ akreditovana obuka za medijatore – posrednike

By 28/08/2020 No Comments
Osnovna obuka za medijatore 2020.

ADR Partners d.o.o. u saradnji sa

JAMS International i Nacionalnim udruženjem medijatora Srbije

organizuje akreditovani „online“ trening

OSNOVNA OBUKA ZA MEDIJATORE – POSREDNIKE

21, 23, 25, 28, 30. septembra i 02. oktobra 2020.

Putem „Zoom“ internet platforme

 

Cilj obuke: Sticanje znanja i veština neophodnih za obavljanje poslova posredovanja – medijacije u rešavanju sporova, unapređenje veština komunikacije i pregovaranja, prevencije, upravljanja i rešavanja sukoba.

Obuka se organizuje u skladu sa Pravilnikom o programu obuke za posrednika (Sl.gl. RS br. 146/2014), i predstavlja jedan od uslova za dobijanje Dozvole za posredovanje i sticanje prava na upis u Registar posrednika Ministarstva pravde RS.

Obuka je namenjena svima koji žele da se bave poslovima medijacije/posredovanja u rešavanju sporova, kao i onima koji žele da unaprede veštine komunikacije, pregovaranja, te upravljanja i rešavanja sukoba u svakodnevnom poslovanju i radu.

Ovu obuku sprovode medijatori sa višegodišnjim međunarodnim iskustvom i preko 400 sprovedenih medijacija, uz korišćenje metodologije treninga JAMS International (SAD). Predavači su akreditovani od strane Ministarstva pravde Republike Srbije i sertifikovani su od strane Svetske banke, International Mediation Institute, American Bar Association (ABA), JAMS (SAD), ACR (SAD), ADR Group (UK), Privredne komore Srbije, Poverenika za zaštitu ravnospravnosti, itd.

Program obuke posebno je prilagođen sprovođenju putem interneta korišćenjem aplikacije „Zoom“. Radi najoptimalnijeg prilagođavanja metodologije predavanja potrebama polaznika obuke, ova obuka se sprovodi tokom šest (6) dana, dok je ukupan fond časova u potpunosti u skladu sa Pravilnikom o programu obuke posrednika. Ovakav pristup je neophodan kako bi svi polaznici, u uslovima pohađanja obuke „online“ imalli adekvatu pripremu i vreme za odmor, kao i jednaku priliku da učestvuju u praktičnim vežbama i simulacijama u ulozi medijatora.

 

Stoga se program obuke sprovodi prema sledećem rasporedu:

I dan, 21. septembar (ponedeljak) 17.30-20.45 (4 časa)

II dan, 23. septembar (sreda) 17.30-20.45 (4 časa)

III dan, 25. septembar (petak) 17.30-20.45 (4 časa)

IV dan, 28. septembar (ponedeljak) 17.30-20.45 (4 časa)

V dan, 30. septembar (sreda) 17.30-20.45 (4 časa)

VI dan, 2. oktobar (petak) 17.00-21.00 (5 časaova)

 

PREDAVAČI:

Blažo Nedić (LLM), advokat, međunarodni medijator i konsultant, sertifikovan od strane International Mediation Institute (IMI), regionalni medijator na listi Svetske banke i Ujedinjenih nacija, član komisije IMI za akreditaciju programa obuke medijatora, član komisije za medijaciju pri International Bar Association, akreditovan za medijaciju u Srbiji, Velikoj Britaniji i SAD.

Dragana Ćuk Milankov, psihološkinja, medijatorka, Centar za alternativno rešavanje sukoba (CARS); Medijatorka sa liste Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, gustujuća predavačica Centra za posredovanje Crne Gore i Advokatske komore Slovenije.

dr Jelena Arsić, medijatorka, redovna profesorka, Pravni fakultet Univerziteta Union. Porodična medijatorka i fasilitatorka. Članica European Mediation Network Initiative (EMNI), South East European Mediation Forum (SEEMF), Američke asocijacije za rešavanje konflikta (ACR) i Asocijacije medijatora Srbije (AmS)
 

ADR Partners je prvo privredno društvo specijalizovano za pružanje usluga medijacije i alternativnog rešavanja sporova u Srbiji, a u saradnji sa Partnerima Srbija i Nacionalnim udruženjem medijatora Srbije, do sada smo obučili preko 600 medijatora u Srbiji, i sproveli mnoge obuke i treninge u zemlji i regionu. ADR Partners je deo mreže ADR Cener Global iz Rima i jedina organizacija u jugoistočnoj Evropi koja ima sporazum o saradnji i licencu izdatu od strane JAMS International, najveće organizacije za pružanje usluga medijacije i alternativnog rešavanja sporova u SAD i svetu. Sa preko 300 prestižnih medijatora i arbitara, JAMS je specijalizovan za rešavanje kompleksnih privrednih, imovinskih i drugih sporova u skladu sa najvišim standardima u ovoj oblasti.

Napomena*

Ova obuka sprovodi se putem putem Interneta (Online) i to korišćenjem aplikacije „Zoom“. Nakon prijavljivanja, svi polaznici dobiće instrukcije za instaliranje ove aplikacije, koje je besplatno, kao i sve informacije i podršku neophodne za pohađanje obuke putem interneta.

Za učešće na obuci, svakom polazniku je neophodan računar/tablet sa integrisanim ili ekstenim mikrofonom i kamerom (moguće je koristiti i tablet ili mobilni telefon, iako se preporučuje računar sa tastaturom), kao i stabilna internet konekcija.

U nedelji koja prethodi obuke, svi registrovani učesnici dobiće poziv za „online“ sesiju od 60 minuta na kojoj će im biti pružena podrška za besplatnu instalaciju „Zoom“ aplikacije, i  dati saveti za korišćenje ove aplikacije u pohađanju obuke. Ova sesija je dobrovoljna i besplatna i nije uslov za pohađanje obuke, iako se preporučuje, naročito učesnicima koji nisu imali prethodnog iskustva sa ovom aplikacijom ili sa obukama putem interneta.

 

***Za prijave do 10. septembra kotizacija iznosi 29.500 dinara.***

 

Nakon 10.septembra kotizacija za obuku iznosi 34.500 dinara

BROJ MESTA JE OGRANIČEN !

 

Kotizacija obuhvata nastavu, sve materijale i prezentacije u elektronskoj formi, priručnik za obuku, radni materijal i dodatnu literaturu, pristup interaktivnoj E-learning platformi, kao i Uverenje o završenoj obuci.

Plaćanje se može izvršiti u 2 rate – prva rata se uplaćuje prilikom prijavljivanja na obuku, odnosno po dobijanju profakture, i predstavlja potvrdu rezervacije i odustanicu, dok se druga rata može uplatiti najkasnije 3 (tri) dana pre početka obuke.

 

Prijavljivanje za obuku vrši se popunjavanjem formulara na ovom linku

 

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 011/3231-552 i 069/100-8000

Unapred se radujemo zajedničkom radu i očekujemo Vas na ovoj obuci.