Skip to main content
Vesti

Održana osnovna obuka za posrednike – medijatore

By 05.12.2023.No Comments

Partneri Srbija u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta Union u Beogradu i uz podršku ADR Partners i Nacionalnog udruženja medijatora Srbije, organizovali su, od 27. novembra do 1. decembra 2023. godine akreditovanu Osnovnu obuku za posrednike – medijatore. Obuka je organizovana u skladu sa Pravilnikom o programu obuke za posrednika („Službeni glasnik RS” br. 146/14) i posebno prilagođena sprovođenju primenom „hibridnih“ metoda – putem interneta (zoom platforma) i uživo.

Kroz seriju predavanja i interaktivnih simulacija, 12 polaznika imalo je priliku da se upozna sa pravnim okvirom za primenu medijacije u Srbiji, regionalnim iskustvima i međunarodnim standardima u ovoj oblasti, da savlada osnovne veštine komunikacije, upravljanja konfliktima i pregovaranja, detaljno se upozna sa fazama postupka medijacije i najvažnijim etičkim pitanjima, kao i da se oproba u ulozi medijatora kroz simulacije hipotetičkih slučajeva. Tokom obuke predstavljeni su i analizirani primeri iz prakse medijatora u Srbiji, Velikoj Britaniji i SAD, kao i najvažniji izvori i resursi iz međunarodne medijacijske prakse.
Svim učesnicima obuke omogućen je pristup E-learning platformi, jednistvenom onlajn trening programu. Na kraju obuke dodeljena su uverenja o završenoj osnovnoj obuci za posrednika, što je jedan od uslova za dobijanje Dozvole za posredovanje i sticanje prava na upis u Registar posrednika pri Ministarstvu pravde Republike Srbije.
Predavači na obuci bili su

Svojim komentarima iskazanim u anonimnoj evaluaciji, polaznici obuke istakli su zadovoljstvo kvalitetom i sadržajem obuke i dali najviše ocene.