Vesti

Održana onlajn Osnovna obuka za posrednike-medijatore

By 16/03/2021 No Comments
ADR Partners doo u saradnj sa Partnerima Srbija  i uz podršku Nacionalnog udruženja medijatora Srbije (NUMS), organizovali su, od 1. do 12. marta 2021. godine onlajn akreditovanu Osnovnu obuku za posrednike – medijatore. Obuka je organizovana u skladu sa Pravilnikom o programu obuke za posrednika („Službeni glasnik RS” br. 146/14).
Kroz seriju predavanja i interaktivnih simulacija, 15 polaznika imalo je priliku da se upozna sa pravnim okvirom za primenu medijacije u Srbiji, regionalnim iskustvima i međunarodnim standardima u ovoj oblasti, da savlada osnovne veštine komunikacije, upravljanja konfliktima i pregovaranja, detaljno se upozna sa fazama postupka medijacije i najvažnijim etičkim pitanjima, kao i da se oproba u ulozi medijatora kroz simulacije hipotetičkih slučajeva. Tokom obuke predstavljeni su i analizirani primeri iz prakse medijatora u Srbiji, Velikoj Britaniji i SAD, kao i najvažniji izvori i resursi iz međunarodne medijacijske prakse.
Svim učesnicima obuke omogućen je pristup E-learning platformi, jednistvenom onlajn trening programu, koju su razvili Partneri Srbija za potrebe polaznika svojih obuka. Na kraju obuke dodeljena su uverenja o završenoj osnovnoj obuci za posrednika, što je jedan od uslova za dobijanje Dozvole za posredovanje i sticanje prava na upis u Registar posrednika pri Ministarstvu pravde Republike Srbije.
Svojim komentarima iskazanim u anonimnoj evaluaciji, polaznici obuke istakli su zadovoljstvo kvalitetom i sadržajem obuke i dali najviše ocene.

Prе svеgа žеlim dа istаknеm dа infоrmаciје kоје sаm dоbilа nа оvој оbuci mоgu dа sе kоristе i u prоfеsiоnаlnоm i u svаkоdnеvnоm živоtu. Оbukа sе оdlikuје vеlikim prаktičnim delom štо је izuzеtnо. Dosta kvalitetnog propratnog materijala, koji se može koristiti i u budućem radu. Takođe obuka je maksimalno prilagođena trenutnoj situaciji. 

Dobro koncepirana obuka. Odličan balans između teorije i primera iz prakse. Bilo mi je zadovoljstvo i zahvaljujem na svemu! 

Sve je odlično organizovano, logično, sa puno primera iz prakse. Same celine su veoma sistematično organizovane i jasne za praćenje. Obuka je na vrhunskom nivou, nemam sugestije, čista petica!. Sve će mi koristiti u budućem radu!