Vesti

Akreditovani seminar “SINGAPURSKA KONVENCIJA O MEDIJACIJI-Nova era u rešavanju međunarodnih trgovinskih sporova”

By 28/08/2019 22 јула, 2020 No Comments

Nacionalno udruženje medijatora Srbije (NUMS) u saradnji sa ADR Partners d.o.o. i Advokatskom kancelarijom TSG
pozivaju Vas na akreditovani seminar SINGAPURSKA KONVENCIJA O MEDIJACIJI Nova era u rešavanju međunarodnih trgovinskih sporova  u četvrtak, 5. septembra 2019. godine, od 16:00 – 18:00 Impact Hub, sala „Galerija“, Makedonska 21, Beograd.

7. avgusta 2019. godine u Singapuru, otvorena je za potpisivanje Konvencija Ujedinjenih nacija o međunarodnim sporazumima o rešavanju sporova koji proizilaze iz medijacije (Singapurska konvencija o medijaciji). Ovaj događaj na kome je Konvenciji pristupilo 46 zemalja uključujući i Srbiju, privukao je globalnu pažnju i predstavlja istorijski momenat i prekretnicu u primeni medijacije u rešavanju međunarodnih trgovinskih sporova. Ovaj međunarodni instrument omogućiće efikasno prekogranično izvršenje sporazuma postignutih putem medijacije, što će doprineti većoj sigurnosti za kompanije i međunarodne investitore, a time i unapređenju međunarodnih trgovinskih odnosa i razvoju globalne privrede.

Ovo je prva globalna konvencija Ujedinjenih nacija o medijaciji. Šta ona znači za Srbiju, za rešavanje međunarodnih sporova u kojima učestvuju Republika Srbija i privredna društva registrovana u Srbiji, da li će i na koji način ovaj međunarodni instrument uticati na dalji razvoj medijacije u Srbiji, razgovaraćemo u četvrtak 5. septembra na seminaru “SINGAPURSKA KONVENCIJA O MEDIJACIJI – Nova era u rešavanju međunarodnih trgovinskih sporova”.

MODERATOR:

• Ljubica Tomić, partner Adv. kancelarija TSG, arbitar i medijator

UVODNIČARI:

• Miroslav Paunović, advokat i arbitar

• Blažo Nedić, advokat, IMI sertifikovan medijator, regionalni medijator Svetske banke

 

Seminar je namenjen licenciranim medijatorima – posrednicima, advokatima, pravnim službama privrednih društava, nezavisnim konsultantima i ekspertima u oblasti privrede i rešavanja sporova.

Učešće na ovom akreditovanom seminaru je bez kotizacije, zahvaljući podšci Adv.kancelarije TSG i ADR Partners.

Članovi NUMS-a koji su izmirili svoje članske obaveze, učešćem na seminaru ostvariće potvrdu za 2 sata stručnog usavršavanja neophodnih za produženje dozvole za posredovanje.

Prijavu učešća možete izvršiti putem email adrese office@nums.rs ili info@adrparters.rs . (Broj mesta je ograničen te Vas molimo da prijavu izvršite najkasnije do 3. septembra 2019. g.)

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 069/100 8000 i 011/32 31 552

 

IMPACT HUB POZIVNO PISMO FINAL PDF

Prijavni formular