Skip to main content
Vesti

ADR Partners podržava Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu na Međunarodnom takmičenju iz privredne medijacije

By 20.11.2020.No Comments

Tim studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu učestvovaće na 16. međunarodnom takmičenju iz privredne medijacije koje će se od 5. do 11. februara 2021. godine održati u organizaciji Međunarodne privredne komore u Parizu (International Chamber of Commerce). Ovo prestižno takmičenje održava se u okviru „ICC nedelje medijacije“ i naredne godine će po prvi put biti organizovano u digitalnom formatu.

ICC takmičenje iz međunarodne privredne medijacije je jedan od najznačajnijih događaja ove vrste koji svake godine okuplja preko 400 učesnika – profesionalnih medijatora, akademika i studenata iz celog sveta, i predstavlja jedinstvenu priliku za usavršavanje, razmenu iskustava i razgovor o novim pravcima i trendovima u globalnoj primeni medijacije u rešavanju sporova.

Ovo je veliko priznanje za Pravni fakultet Univeziteta u Beogradu, jer svake godine više od 200 pravnih fakulteta konkuriše za mesto na ovom prestižnom događaju, gde će narednog februara  učestvovati 48 fakulteta. U okviru takmičenja, ekipa PF UBG (Sara Cojić, Nina Mitrović, Mila Pejić i Aleksa Stojanović) će se u četiri kvalifikacione i dve elminacione runde nadmetati sa svojim kolegama iz celog sveta u pregovaranju i zastupanju u medijacijama u preko-graničnim privrednim sporovima, uz učešće eminentnih međunarodnih eksperata u ulogama medijatora i sudija, koji će ocenjivati njihove veštine.

Ovo takmičenje pruža fantastičnu priliku za studente da bliže upoznaju medijaciju i na praktičan način primene veštine pregovaranja i zastupanja, kao i da na delu iskuse rad i tehnike najboljih svetskih medijatora. Ova jedinstvena razmena znanja i iskustava doprineće razvoju nove generacije medijatora i pravnika koji će uspešno primenjivati veštine pregovaranja i medijacije u budućoj karijeri.

Kao organizacija koja se bavi medijacijom, pregovaranjem i akreditovanim obukama za mirno rešavanje sporova, ponosni smo i zahvalni na pozivu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu da pomognemo u pripremi studenata za učešće na ovom takmičenju. Inicijativa koja je potekla od strane Centra za pravne veštine PF UBG pokazuje opredeljenost fakulteta za uključivanje modernih vansudskih metoda rešavanja sporova u rad sa studentima i doprinosi razvoju praktičnih veština u njihovoj budućoj karijeri.

Raduje nas da ćemo u narednim mesecima sarađivati sa timom PF UBG putem konsultacija, praktičnih vežbi i simulacija problema koje su ICC takmičari rešavali prethodnih godina, a kao prvi korak u okviru pripreme, zadovoljstvo nam je da smo za četvoro studenata koji će predstavljati ne samo svoj fakultet, već i Srbiju na narednom takmičenju, obezbedili pohađanje akreditovane Osnovne obuke za medijatore.

Više informacija o ovom događaju i medijaciji možete pronaći na našem sajtu i društvenim mrežama ADR Partners i Pravnog fakulteta Univerziteta u  Beogradu, kao i putem adrese https://iccwbo.org/dispute-resolution-services/professional-development/international-commercial-mediation-competition

 

Preuzmi PDF dokument